Revolucionizirajte kuhinjo s Cook & Chill

Pajntar

S sistemom SkyLine Cook and Chill si zagotovite prihranek časa, energije in denarja v profesionalni kuhinji.

Si predstavljate, da vas, ko prispete v kuhinjo, čaka že predogreta pečica? In da pečica kar sama komunicira s hitrim ohlajevalnikom, kdaj naj se ta začne ohlajati? SkyLine Cook & Chill je sistem, ki je ustvarjen za poenostavitev procesov in višjo učinkovitost profesionalne kuhinje.

Kako narediti profesionalno kuhinjo zares učinkovito?

Hitrost, učinkovitost in dobra organiziranost je v vrhunskih restavracijah ključna za učinkovito delo. S sistemom SkyLine Cook & Chill prihranite čas, energijo in denar v profesionalni kuhinji. A še več! Ob tem pomembno razbremenite osebje, prihranite prostor in zmanjšate stres zaposlenih. Istočasno pa dosežete zadovoljstvo gostov, saj bo hrana, ki jo boste ustvarjali, še boljša, bolj sveža in bolj kakovostno pripravljena. Poglejmo si torej, kako ta edinstveni sistem pravzaprav deluje?

Pajntar

Perfektno integrirane naprave

Srce sistema Cook & Chill je v pametni in brezhibni komunikaciji med konvektomatom in hitrim ohlajevalnikom SkyDuo. Sistem za optimizacijo delovnih procesov povezuje različne kuhinjske aparate. Gre za sistem, ki omogoča predelavo hrane s kuhanjem in nato hitrim hlajenjem.

V praksi v delovnem procesu v kuhinji to pomeni, da konvektomat oz. pečica sama “sporoči” hitremu ohlajevalniku, kako daleč v procesu pečenja je in kdaj naj se hitri ohlajevalnik začne ohlajati. Sistem znamke Electrolux Professional tako zagotovi lažje delo osebju kuhinje, saj ena oseba sedaj lahko opravi večji obseg dela kot prej.

Pajntar

Pečica komunicira z ohlajevalnikom

Ko konvektomat kuharja obvesti, da je hrana spečena, jo ta s pladnjem enostavno preloži v hitri ohlajevalnik, ki se vmes že sam ohladi na primerno temperaturo. V primeru, da v vašem hotelu oz. restavraciji hrano pripravljate vnaprej, to pomembno poenostavi in pohitri delovne procese

Kasneje kuhar iz hitrega ohlajevalnika oz. “šokerja”, ki hrano močno zamrzne, to preloži v zamrzovalno omaro, kjer hrana čaka. Ko pride čas, da jo kuhar postreže svojim gostom, jo enostavno ponovno iz zamrzovalnika preloži v konvektomat. Konvektomat jo s posebnim postopkom dodajanja vlage učinkovito regenerira – in rezultat je popolnoma sveža in kakovostna hrana, ki bo brez dvoma zapeljala in navdušila vaše goste.

Ključne prednosti sistema Cook & Chill

Prednosti pri uporabi Cook & Chill sistema je zares obilo. Katere so ključne?

Podaljša se rok uporabnosti hrane

Živila ostanejo obstojna kar do trikrat dlje.

S SkyLine Cook & Chill rešitvijo boste hrano lahko shranjevali več dni brez da bi izgubili njeno kakovost oz. konsistenco. Skrivnost ohranjanja svežine hrane je v vrhunskih napravah, ki omogočajo kakovostno obdelavo hrane s kuhanjem, ki mu sledi hitro hlajenje. Namen sistema je v varnem konzerviranju hrane za nadaljnjo porabo, ki kasneje lahko ali pa tudi ne vključuje ponovno pogrevanje. Ob tem se tudi bistveno zmanjša odpadek hrane.

Hrana ohrani teksuro, svežino in okus

Gostje bodo navdušeni nad kakovostjo hrane.

Pajntar

Predhodno zamrznjeno hrano konvektomat učinkovito regenerira oziroma odtali s posebnim postopkom dodajanja vlage (regeneracija). Hrana posledično ne bo izgubila teksture, barve in okusa. Učinek je tako popolnoma sveža hrana, ki deluje kot da bi bila ravnokar skuhana. Hrana bo ob strežbi perfektne temperature, zadovoljstvo vaših gostov pa bo zagotovljeno. 

Izboljša se varnost živil

S sistemom Cook & Chill zadostite zahtevam HACCP.

Varnost živil je zagotovljena, saj s hitrim prehodom iz kuhanja v hlajenje in zamrzovanje preprečite razvoj bakterij in patogenov. Tako se izognete skrbem, da bi bila vnaprej pripravljena hrana potencialno nekakovostna ali celo pokvarjena. S sistemom Cook & Chill prav tako zadostite visokim HACCP standardom in zahtevam.

Sistem olajša in poenostavi delovne procese

Razbremenili boste osebje in zmanjšali stres.

S pomočjo Cook & Chill sistema boste preoblikovali delovne procese brez napora. Od priprave hrane do kuhanja, hitrega ohlajanja, shranjevanja in serviranja – poenostavite, pohitrite in izboljšajte kakovost jedi. Kakovost hrane je s pomočjo tega izpopolnjenega sistema kuhanja višja kot kdajkoli prej. Poleg celovitih rešitev vam bodo delo olajšali tudi premišljeni detajli kot je denimo možnost enostavnega odpiranja aparatov s komolcem. Poenostavitev procesov bo zagotovila boljše počutje zaposlenih in manj stresa pri delu.

Poveča se produktivnost kuhinje

Prihranili boste čas, energijo in denar.

Ker je proces dela bolj standardiziran in boljše organiziran, se bistveno poveča tudi produktivnost kuhinje. Poleg tega, da boste pridobili prostor, boste prihranili tudi dragocen čas, energijo osebja in posledično tudi denar. To boste dosegli s tem, da boste optimizirali ključne trenutke v delovnem proceus kuhinje. Ti bodo postali enostavnejši, učinkovitejši in bolj donosni. Vaši zaposleni in gostje pa bolj zadovoljni.

Izbira vrhunskih kuhinj

Za koga je sistem Cook & Chill primeren?

Electrolux Professional all-in-one rešitve vam montiramo in vzdržujemo v podjetju Pajntar in so s pridom uporabljane v vrhunskih restavracijah. Ključno boste z njimi izboljšali na procese v kuhinji, če:

  • Vaši recepti vključujejo živila kot so surove ribe in surovo meso, ki zahtevajo skrbno ravnanje v skladu s predpisi o varnosti hrane. Pri tem je vaša rešitev hitro hlajenje sistema Cook & Chill.
  • V svoji kuhinji ustvarjate hrano za več lokacij. Denimo, če imate catering storitve ali pa restavracijo z eno kuhinjo in več lokacijami strežbe.
  • Je v vaši kuhinji potek dela delovno zahteven.
  • Priprava vaših jedi traja dolgo, zaradi česar je bolje, da hrano pripravite v serijah vnaprej.

Zaključek 

S sistemom SkyLine Cook & Chill bo hrana pripravljena pod idealnimi pogoji. Poleg tega, da boste z njim zlahka zadostili zahtevam HACCP, bodo živila obstojna do trikrat dlje, odpadek hrane bo bistveno manjši, hrana pa vrhunske kakovosti. Medsebojno komuniciranje konvektomata in hitrega ohlajevalnika SkyDuo preobraža procese v kuhinji in vam zagotavlja ultimativno izkušnjo kuhanja.