Hladilnik za organske odpadke

food waste 2 profesionalne kuhinje gostinska oprema

Oprema za gostinstvo se ves čas razvija in rešuje težave, ki se na tem področju pojavljajo. Hladilnik za organske odpadke postaja vse pomembnejši pripomoček v profesionalnih kuhinjah, predvsem v hotelih in restavracijah. V nadaljevanju bomo opisali, zakaj je hladilnik za odpadke pomemben in kako lahko izboljša higienske standarde v kuhinji.

HACCP smernice zapovedujejo: 

Ostanki živil in drugi odpadki se praviloma ne smejo zbirati v prostorih za proizvodnjo in promet z živili, razen v količinah, ki sproti nastajajo v proizvodnji oziroma prometu z živili in se jim ni možno izogniti.

Ostanke živil in druge odpadke je treba ločeno odlagati v zaprte posode, zabojnike oziroma drugo zaprto embalažo, ki mora biti primerno oblikovana, vzdrževana in jo je mogoče učinkovito očistiti in razkužiti.

Ostanki živil in drugih odpadkov se morajo ustrezno hraniti in sprotno oziroma redno odstranjevati.

Zakaj je hladilnik za organske odpadke pomemben?

Vsi si želimo, da naša kuhinja diši sveže. Vendar pa so v koših za smeti ostanki nekoč okusnih obrokov in koščki različne hrane, zato je pravzaprav normalno, da koš za smeti na koncu dneva dobi neprijeten vonj. Hladilnik za organske odpadke je zasnovan za shranjevanje organskih odpadkov, tako da prepreči neprijeten vonj, hkrati pa nam taka oprema za gostinstvo pomaga upoštevati higienske predpise. Hladilna enota za shranjevanje odpadkov je pomemben pripomoček za kuhinje, ki morajo pred odstranjevanjem odpadkov preprečiti razmnoževanje bakterij in neprijetne vonjave v skladu s higienskimi standardi, ki jih zahteva EU.

Kako je hladilnik za organske odpadke narejen?

food waste 1 profesionalne kuhinje gostinska oprema

Hladilnik za organske odpadke mora biti v  celoti zasnovan iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla, kot oprema za gostinstvo običajno je, pri tem pa je treba uporabiti inovativne konstrukcijske tehnike za zagotavljanje zanesljivosti in trajnosti. Na trgu so različne izvedbe, ki vsebujejo posode za zbiranje odpadkov z volumnom od 100 litrov naprej. Obstajajo različice s enimi, dvemi ali tremi vrati, z vgrajenim motorjem ali centralnim priključnim sistemom.

Kako čistiti hladilnik za organske odpadke?

Hladilnik za organske odpadke se enostavno čisti, saj je izdelan iz nerjavečega jekla. Je enostaven, ekonomičen in trajen izdelek, namenjen vsem vrstam kuhinj, da ohranjajo visoke higienske standarde in se izognejo neprijetnemu vonju hrane.

Povzemimo

Hladilnik za odpad je pomemben pripomoček v vsaki kuhinji, ki želi zagotoviti visoke higienske standarde in preprečiti neprijetne vonjave. Z zasnovo iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla in energetsko učinkovitimi hladilnimi enotami je lahko hladilnik za odpad trajen in ekonomičen izdelek.