Profesionalne kuhinje za start-up gostince

Pajntar

Za opravljanje gostinske dejavnosti je treba zagotoviti minimalne prostorske pogoje.

Je standardna kuhinja primerna za posel?

Standardne kuhinje, ki jih običajno uporabljamo v hišah in stanovanjih, so namenjene pripravi manjše količine hrane nekajkrat na dan. Kuhinja v gostinskem obratu pa bo verjetno obremenjena več ur, vse dni v tednu. Standardna kuhinja v delavnici je sicer možna, vendar lahko pride njena uporaba kaj hitro v navzkriž s sistemom HACCP in minimalnimi prostorskimi pogoji. Da ne govorimo o tem, da lahko hitro postane veliko premajhna za vse naprave in postopke priprave, ki jih želimo uporabiti.

Profesionalne kuhinje rešujejo težave

Pajntar

Profesionalne kuhinje so po drugi strani narejene za velike obremenitve. V njih je več prostora za pripravo hrane, več kuhalnih površin, več zmogljivih aparatov in naprav, boljše prezračevanje in nenazadnje boljša ergonomija, ki omogoča delo z manj koraki, kjer ima vsak član osebja dovolj prostora za delo. S profesionalno kuhinjo dobite premišljeno načrtovan prostor, ki ima mnogo prednosti:

  • hitreje lahko razširite ponudbo
  • imate več pametno izkoriščenega prostora za delovne postaje in naprave
  • dobite namenske naprave in opremo za posamezne faze dela
  • ustvarite boljši tok dela
  • z lahkoto zadostite higienskim standardom

S profesionalno kuhinjo dobite premišljeno načrtovan prostor.

Ko najem kuhinje ni več dovolj

Za začetek obstaja  seveda možnost najema profesionalne kuhinje, še posebej, če ne potrebujete celotnega lokala z jedilnico. Tako lahko prihranite in se odločite za svojo kuhinjo, ko vam posel steče. Takrat pa imejte v mislih, da je profesionalne kuhinje najbolje opremljati iz nič, da se izognemo napakam, ki lahko ogrozijo vašo učinkovitost ali celo varnost. Priporočamo posvet s strokovnjaki pri podjetju Pajntar. Tako si boste zagotovili dobro načrtovanje, vrhunsko opremo, profesionalno montažo ter servis. Pri podjetju Pajntar znamo vsak prostor spremeniti v funkcionalno profesionalno kuhinjo, ki vam bo še dolgo v veselje.

Povzemimo

Če se lotevate gostinstva, potem vam svetujemo, da prepustite načrtovanje in opremljanje kuhinje profesionalni ekipi podjetja Pajntar. Le dobro načrtovanja kuhinja lahko postane funkcionalen prostor za kreativno kulinarično izražanje, česar standardna, domača kuhinja ne more doseči.