Cook and Chill – gostinska oprema za večjo učinkovitost in varnost hrane

Gostinska oprema

Cook and chill postopki so odlični za kuhinje v šolah, domovih za starejše ali v  bolnišnicah.

Komu je cook and chill sistem pisan na kožo?

Ta postopek je bil posebej razvit za restavracije, kjer je treba prej pripraviti jedi in jih pred strežbo še hitro dokončati. Zdaj pa se cook and chill odlično obnese povsod, kjer imamo visoko produktivne kuhinje, ki morajo naenkrat pripraviti veliko obrokov.  Še posebej pa priporočamo ta sistem tistim, ki:

 

  • pripravljajo občutljiva živila (surove ribe in surovo meso). Tam lahko šoker pripomore k ohranjanju brezhibnosti živil.
  • kuhajo na eni lokaciji in jedi dokončajo ali strežejo na drugi lokaciji. 
  • imajo izjemno težke in naporne postopke dela. Vnaprej pripravljene jedi olajšajo postopke.
  • imajo tehnološko zahtevno pripravo hrane (Sous Vide), ki traja dolgo časa.

Pečica in šoker – kombinacija, ki prepriča

Gostinska oprema

Da bi poenostavili procese v kuhinji, si lahko omislimo kombinacijo konvekcijske pečice in šokerja. Ti dve napravi znamke Electrolux Professional SkyLine Premium in Chill, sodelujeta v popolni harmoniji in vam skrajšata postopke dela ter zagotavljata, da jedi ohranijo barvo, okus in vse hranljive snovi. Gostinska oprema Electrolux Professional se ponaša s pametnimi funkcijami ter preprosto uporabo. S spletno funkcijo My Planner pa lahko na spletni strani SkyHub načrtujete opravila in si nastavljate opomnike, da bo delo steklo še hitreje. 

Electrolux Professional se zavzema za boj proti stresu v profesionalnih kuhinjah in razvija opremo, ki postavlja nove, prijaznejše procese dela. 

Delovni procesi z Electrolux Professional

Delo v profesionalni kuhinji je zahtevno, vendar ga lahko močno olajša prava gostinska oprema. Electrolux Professional misli na vse faze priprave hrane in ima zanje prave pripomočke:

  • Priprava: rezalniki, mešalniki in ostale naprave za hitro pripravo živil.
  • Kuhanje: konvekcijske pečice, kuhalniki in ostale naprave učinkovito termično obdelajo hrano.
  • Hitro ohlajanje: tako imenovani šokerji hitro ohladijo jedi in jim ohranijo okus, teksturo in videz.
  • Shranjevanje: hladilniki in zamrzovalniki poskrbijo, da jedi počakajo na kasneje.
  • Pogrevanje: konvekcijske pečice obudijo vse značilnosti jedi, ki so jih imele ob kuhanju.
  • Strežba: hrana se postreže sveža in polna okusa.

Povzemimo

Sistem Cook and Chill priprave hrane močno olajša delovne procese v kuhinjah, kjer je treba hitro pripraviti veliko število obrokov.  Podjetje Pajntar zagotavlja celostno oskrbo pri opremi profesionalne kuhinje, v kateri si lahko delo organizirate po tej metodi. Podjetje Pajntar vas bo opremilo z vrhunskimi aparati Electrolux Professional, s katerimi boste delo opravili hitro in kakovostno.