Indukcijska kuhalna plošča v profesionalni kuhinji

Pajntar

Indukcijska kuhalna plošča je varna, varčna in učinkovita.

Vedno bolj priljubljena izbira kuhalne plošče v profesionalni kuhinji je indukcijska kuhalna plošča. Takšno smo pred kratkim montirali pri eni od naših strank, v Vili Podrožnik. Indukcijske plošče postajajo priljubljene, ker pohitrijo proces kuhanja, istočasno pa omogočajo zelo natančno nastavljanje temperature kuhanja.

Montaža v Vili Podrožnik

Pajntar

Pred kratkim smo indukcijsko kuhalno ploščo Electrolux Professional montirali v protokolarnem objektu vlade republike Slovenije, Vili Podrožnik. Staro kuhalno ploščo smo zamenjali za novo kuhalno ploščo linije XP 700 s stekleno delovno površino in zunanjimi ploščami iz nerjavečega jekla. Za učinkovito delo osebja v profesionalni kuhinji je ključno, da je kuhinja ergonomsko oblikovana in da obsega profesionalnokakovostno in praktično opremo.

Med tovrstno gostinsko opremo, ki izboljša kakovost dela in preobraža delovne procese v kuhinji, zagotovo spada tudi indukcijska plošča.

Kako deluje indukcijska plošča?

Indukcijska kuhalna plošča morda na prvi pogled izgleda povsem enako kot steklokeramična plošča. A njeno delovanje je precej drugačno. Gre za najbolj sodobno obliko električnega kuhališča, ki deluje po načelu magnetnega polja. Šele ko elektroprevodna posoda pride v stik s prižgano kuhalno ploščo, začne delovati del, kjer se stikata. Gre za posodo iz elektroprevodne kovine, ki se ob stiku s ploščo segreje. Istočasno kuhalna površina pod njo ostaja popolnoma hladna.

Prav to je ena od prednosti indukcijske plošče. Predstavlja veliko bolj varno rešitev kuhanja kot je kuhanje s plinom ali z običajno električno steklokeramično ploščo.

Zakaj je tako priljubljena?

Kakšne so torej prednosti indukcijske kuhalne plošče?

Pajntar

Natančna regulacija temperature

S pomočjo indukcijske plošče temperaturo lahko nastavljate zelo natančno. Tako je v profesionalni kuhinji to odlična izbira denimo za pripravo fundijev, saj omogoča počasno kuhanje na nizki temperaturi. Zagotavlja tudi izredno hitro gretje vode in je tako izredno praktična izbira za pripravo raznovrstnih jedi. V profesionalni kuhinji je to ena ključnih prednosti kuhalne plošče, ki prihrani čas in poenostavi pripravo jedi.

Ena najbolj varnih naprav kuhanja

Indukcijska kuhalna plošča je tudi zelo varna. Situacije, ko bi se ob kuhanju opekli na kuhalni plošči, so stvar preteklosti. Sploh v profesionalni kuhinji je ključno, da aparati zagotavljajo varno uporabo tudi v primeru preobilice dela. Indukcijska kuhalna plošča je varna, ker je vroča le na področju stika med kuhalno ploščo in posodo. Tudi, če je kuhalno območje, na katerega je posoda položena, večje od posode, je tam kuhalna plošča hladna.

Njena prednost je tudi, da bo indukcijska plošča prenehala delovati v trenutku, ko posodo dvignemo in prekinemo stik s ploščo. To jo dela izredno varno za uporabo, tudi v primeru, da bi se je ob kuhanju dotaknili. Če vsebino iz posode po nesreči razlijemo po plošči, pa se vsebina ne bo prijela na ploščo, saj se plošča ne segreje na tako visoke temperature.

Še več, indukcijska kuhalna plošča vključuje pametno tehnologijo, ki samodejno zazna vsebino v posodi. Tako toplotni senzor prepozna, če se denimo olje v posodi pregreje, in indukcijsko ploščo pravočasno izklopi. S tem se preprečijo nezgode ali celo nastanek požara, kar indukcijske plošče uvršča med najbolj varne naprave v kuhinji.

Je hitra, učinkovita in varčna

Med vsemi kuhalnimi ploščami ravno indukcijska plošča hrano v posodi segreje najhitreje, ob tem pa porabi najmanj energije. Je tudi izredno odzivna, saj začne delovati v trenutku, ko posodo postavite na ploščo. Moč delovanja plošče je enaka takoj ob vklopu plošče kot po več minutah. Plošča se tako segreje na želeno temperaturo v trenutku in se ob zaključku kuhanja ohladi takoj, ko iz kuhalne plošče umaknete lonec. Ob tem je izkoristek toplote kar 90 %, kar zmanjša čas kuhanja in zagotavlja prihranek časa in tudi energije. Indukcijska kuhalna plošča prinaša tudi finančni prihranek, saj porabi kar do 50 % manj energije v primerjavi s plinskim štedilnikom.

Omogoča enostavno čiščenje

Zagotavlja enostavno čiščenje gladke steklene površine, saj se hrana ne prime na površino. Ker se kuhalna plošča ne segreva neposredno, se hrana namreč ne zažge na steklo.

Indukcijska kuhalna plošča Electrolux Professional je idealna za visoko produktivno kuhinjo in restavracije z velikim številom gostov.

Indukcijska kuhalna plošča Electrolux Professional

Pajntar

Svetovno priznana blagovna znamka Electrolux Professional je na področju indukcijskih plošč izredno močna. Eden od njihovih vrhunskih izdelkov je indukcijska kuhalna plošča linije XP 700. Kakšne so njene prednosti?

Tako delovni vrh kot zunanje plošče kuhalne plošče so iz trpežnega nerjavečega jekla. Trdnost in stabilnost zagotavljajo tudi bočne in zadnje plošče. Ta kuhalna plošča vključuje stekleno kuhalno površino, ki je zelo varna za delo, enostavna za čiščenje in se segreje zgolj pri neposrednem stiku z indukcijsko posodo. 

Ta indukcijska kuhalna plošča omogoča popoln nadzor nad kuhanjem, predvsem s pomočjo energetskega regulatorja, ki omogoča delo z nizko močjo za bolj “občutljive jedi” in polno močjo za hitro postrežbo. Zmogljive indukcijske cone so idealne za hitro segrevanje, kar zagotavlja, da je želena temperatura kuhanja dosežena hitro. Posledično pride do pohitritve priprave hrane in možnosti za pripravo večjih količin hrane. 

Profesionalni gostinski aparati

So pa za kakovostno delo v kuhinji pomembni vsi profesionalni gospodinjski aparati. Kakovost dela v profesionalni kuhinji lahko izboljšate s pomočjo kombiniranih naprav, ki ponujajo rešitve 2 v 1 ali celo 3 v 1.

Takšna sta denimo večfunkcijski rezalnik zelenjave TRK45 in planetarni mešalnik BE8 – kuhinjski robot za profesionalne kuhinje. Preverite še druge gostinske aparate – prav vsi gostinski aparati za profesionalne kuhinje so zasnovani za učinkovito in varno pripravo hrane. Omogočajo pa tudi varno in enostavno čiščenje.

Pajntar – strokovnjaki za profesionalne kuhinje

Pajntar

Če imate vprašanja glede gostinskih aparatov za profesionalne kuhinje ali pa ne veste, kako se lotiti izbire kuhinje, smo tukaj za vas. V podjetju Pajntar poskrbimo za celovite storitve na področju profesionalnih kuhinj, od načrtovanja in prodaje do montaže, servisa in dolgoročnega vzdrževanja kuhinje.

Zaključek

Indukcijska kuhalna plošča se vedno bolj uveljavlja v profesionalnih kuhinjah. Zakaj? Je ena najbolj varnih naprav v profesionalni kuhinji, omogoča natančno regulacijo temperature ter je hitra, učinkovita in varčna. Osebju v profesionalni kuhinji prihrani čas in zagotovi poenostavitev priprave hrane.